Aymet Yazılım Sektörel Çözümler-Tekstil Çoklu Depo Takibi

Firmalar satışlarını yapmış oldukları ürün veya stokları müşterilerine mağaza ortamında sunmaktadırlar. Firmalar stok veya ürün portföyünün geniş olması halinde mağazada bu öğelerin bir veya birkaçını sergileyip diğer seri ve çeşitlerini depolayabilmektedir. Günümüzde çeşitli sektörlerde stok ve ürün tipi büyüklük ve ağırlık farklılığı göstermesinden dolayı ek depo temini gibi gelişimler firmalar tarafından tercih edilmektedir.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz ölçekteki firmalar stok veya ürünlerinin takiplerini ön muhasebe ya da muhasebe programlarında tutmalıdırlar. Geniş ve detaylı bir stok veya ürün takibi ancak sistematik bir çalışma ile düzenli bir şekilde takip edilebilir.

Aymet Yazılım Çözümleri bünyesinde bulundurmuş olduğu ve satışlarını yapmakta olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında stok veya ürünlerin takibini depolar bazında detaylı bir şekilde kayıt ve takip etme hususunda önemli çalışmalar yapmıştır. Aymet Kobi, Aymet Ticari Muhasebe, Aymet .Net ve Aymet Genel Muhasebe programlarında Merkez Depo haricinde farklı depolar tanımlama, bu depolar arasında ürün veya stok transferi, fatura veya irsaliye gibi işlemlerde ürün veya stoğun çıktığı depoyu belirleme gibi etkin özellikler ön muhasebe veya muhasebe yetkilisine ayrıntılı bir biçimde sunulmuştur. Aymet Ticari Muhasebe programı kullanmakta olan tekstil sektörü alanında çalışan bir ön muhasebe yetkilisi ilçe bazında açmış olduğu farklı depolarda ürün veya stoklarını listeleyebilmekte ve satışlarını talep ettiği depolardan yapabilmektedir. Ayrıca ön muhasebe yetkilisi müşterisinin talep ettiği stok veya ürünü raporlama özelliği ile hangi depodan temin edebileceğini kısa bir sürede yanıtlayabilecektir. Aymet Yazılım Çözümleri tüm stok raporlarının kriter giriş alanlarında depo seçimi kriterini tanımlamıştır. Bu durum ön muhasebe veya muhasebe programı yetkilisinin alternatif raporlamada geniş seçimler yapmasına olanak sağlamaktadır.

Aymet Yazılım Çözümleri tasarlamış olduğu ön muhasebe ve muhasebe programlarında depo hareket kayıtlarının Araçlar menüsü Listeler modülü ile Microsoft Excel dosya formuna aktarılıp düzenlenmesinde ön muhasebe ve muhasebe yetkilisine ayrıca imkan tanımaktadır. Aymet Yazılım Çözümleri depo hareketlerine dair kayıtların fatura raporu alanında dökümü pozisyonunda da önemli çalışmalar yapmış ve fatura modülünde bulunan Fatura Raporu, Masraf Merkezi Raporu, Aylık Fatura Raporu, Fatura KDV Raporu ve KDV Tevkifat Raporlarında Depo kriterini ön muhasebe ve muhasebe yetkililerinin kullanımına sunmuştur.

https://www.aymet.com.tr/haberigoster.aspx?p=122